Waterput ledigen leegmaken

24 uur per dag en 7 dagen op 7

24 op 24 e1 7 dagen op 7

24 uur per dag 7 dagen op 7

Ledigen / leegmaken van waterputten

Hulp nodig van een vakman voor het reinigen van je waterput? Wacht niet te lang en schakel Ontstoppingsdienst Legein in. Onze werkwijze:

Bellen
Je belt naar Ontstoppingswerken Legein, legt het probleem uit en geeft je adres mee. Je krijgt een inschatting van de kosten en aankomsttijd.

Akkoord geven
Na akkoord komt onze vakman zo snel mogelijk of op het afgesproken tijdstip jouw richting uit.

Werken worden uitgevoerd
Het reinigen van de waterput wordt zo goed en efficiënt mogelijk uitgevoerd. Onze vakman vertrekt pas wanneer de put volledig schoon is.

Factuur of directe betaling
Je betaalt een eerlijke prijs voor de bewezen diensten en kan met een gerust hart je waterput weer gebruiken.

Voordelen van een waterput

Tegenwoordig kunnen er allerlei installaties aangesloten worden op jouw waterput. Dit is goed voor het milieu en hiermee spaar je ook enorm veel leidingwater – en de bijhorende kosten – uit. Met regenwater kan je natuurlijk niet alles doen, maar er zijn een tal van zaken waarbij zelfs aangeraden worden om regenwater te gebruiken:

Je toilet doorspoelen met regenwater, je kan er enorm mee besparen op je watergebruik. Het regenwater bevat bovendien geen kalk, waardoor je geen last heb van kalkaanslag in de wc pot. Wordt je water daarentegen bruin of komt er een slechte geur vrij, dan is het echter wel tijd om je waterput te laten reinigen.

Ook je wasmachine kan gekoppeld worden aan je regenwatersysteem. Dagelijks verbruiken we per persoon maar liefst 120 liter water. Wanneer je zowel je toilet en wasmachine aansluit aan je regenwaterput kan je – samen met het gebruiken van een buitenkraan – maar liefst zo’n 55% besparen op je waterfactuur. Ook hier is het reinigen van de waterput een must zodat er geen verkleuring zou optreden bij witte kledingsstukken.

Dit is samen met de tuin en planten besproeien de eerste handeling met leidingwater die verboden wordt in de zomer wanneer het grondwaterpeil te laag staat en er een watertekort dreigt. Daarom is je auto wassen met regenwater een goede en duurzame optie.

Je gras of planten water geven of besproeien via een (automatisch) sproeisysteem is niet enkel goed voor je waterfactuur maar ook beter voor je planten. In kraanwater zitten allerlei mineralen die planten – in zo’n grote hoeveelheden – niet nodig hebben, ze zijn daarom het gelukkigste met regenwater.

Mits het plaatsen van een UV-filter kan zelfs je douche aangesloten worden op je regenwatersysteem. In combinatie met gebruik van regenwater van het toilet, de wasmachine en een buitenkraan bespaar je in dit geval zelfs 95% op je kraanwaterverbruik!

Weet wel dat een goed onderhoud van je filter en waterput hier absoluut wel een belangrijke rol in spelen. Ook de keuze van de grootte van de waterput hangt af van de toepassingen die je er wilt op aansluiten.

Voor het reinigen van de waterput staan wij steeds klaar. Neem contact op via het contactformulier of bel ons.

about-callout

Contacteer ons vandaag om je waterput te laten leegmaken

Wij begrijpen dat een vervuilde waterput voor ongemak kan zorgen, zeker als er allerlei apparaten in je huis op zijn aangesloten. Neem contact op met Ontstoppingsdienst 24uur Tom Legein en we doen ons uiterste best om jou zo snel mogelijk te helpen.