Diensten ontstoppen afvoeren leidingen buizen afgoten binnen buiten

Ontstoppen afvoer

Verschillende afvoerbuizen lopen door en onder het huis. Ze spelen een erg belangrijke rol bij je dagelijkse bezigheden, al sta je daar meestal pas bij stil wanneer er een probleem is. Wij hebben we de expertise, de ervaring en het materiaal om de zwaarste verstoppingen op te sporen en te verhelpen.

Wij reinigen achteraf al uw afvoeren voor een 100% vrije doorvoer. Reken op Ontstoppingsdienst 24uur Legein.

Ontstoppen toilet / WC

Een toilet of WC laat je ontstoppen door een specialist.  Het kan om een kleine of grote verstopping gaan. Het inschakelen van een professionele ontstopper geeft in bijna 100% van de gevallen een snel resultaat zonder beschadiging van uw sanitair. Wij beschikken ook over het juiste materiaal voor deze werkzaamheden. Bij  een hardnekkige verstopping wordt er ook gewerkt met hogedruk of onderdruk. Dit om alles “in beweging” te krijgen. Ga vooral niet met ijzerdraad in uw toiletpot zitten draaien want dit gaat uw WCpot beschadigen.

Ontstoppen douche

Uw douche loopt niet goed meer weg of zit gewoon potdicht. Het overkomt ons allemaal wel. Meestal is het een combinatie van haren en zepen wat de leiding langzaam verstopt. Wanneer het water slecht of helemaal niet meer wegloopt, dan zit je met een verstopping ergens in de leiding. Laat je douche en doucheleidingen ontstoppen door een vakman.

Wij doen ontstoppingen dag in dag uit. Alle soorten ontstoppingen zowel binnen als buiten de woning. Wij staan snel bij u om het probleem in een mum van tijd te verhelpen.

plumbing

Onstoppen leidingen

Wij ontstoppen alle soorten leidingen. Leidingen van de badkamer, leidingen van de keuken, … maar ook alle buitenleidingen, afvoeren, afgoten,…

Wij doen niets anders, wij bieden u een snel en vakkundig resultaat. Wij kunnen ook gaan kijken waar het echter vastzit met een camera. Weten waar het probleem zich bevindt en wat de verstopping veroorzaakt is heel belangrijk voor een schadevrij antwoord op het probleem.

Vertrouw uw leidingen aan ons toe, wij maken ze weer tip top in orde. Met een perfecte doorstroming van het water.

Ontstoppen wasbak / gootsteen

De afvoer van uw gootsteen of (af)wastafel moet heel wat slikken. Vanaf dat u het hoort borrelen of dat het water precies in verschillende fases doorloopt zit er ergens een verstopping. Vrije leidingen lopen altijd perfect door.

Etensresten van borden worden dikwijls afgespoeld in de gootsteen. Dit is nooit ideaal, erger nog, na een tijd is dit de hoofdoorzaak dat het water niet meer doorloopt. Vele leidingen worden in bochten aangelegd. Op deze manier zit er normaal wel ergens water in uw leiding wat geuren kan tegenhouden. Natuurlijk blijven “grotere” resten gemakkelijker vastzitten aan de binnenkant van een leiding. Na een tijd stapelt zich dit op tot dat het volledig verstopt zit.

Uw vaatwasser kan door de etensresten hetzelfde probleem krijgen. Verwijder dus zoveel mogelijk al de etensresten VOOR dat ze in de wastafel of de vaatwasser belanden.

Zit het toch vast, geen nood, wij zijn er voor u om het probleem deskundig aan te pakken. Wij gaan steeds voor de beste oplossing en voor 100% klantentevredenheid.

Ontstoppen wastafel / lavabo

Een lavabo of wastafel ontstoppen. Hier denk je meteen aan een plopper. Door bovendruk en onderdruk probeer je de verstopping in beweging te krijgen. Dit lukt soms maar niet altijd. Je weet niet meteen de oorzaak van de verstopping. Bij een wastafel zijn het vooral haren en zeepresten (vetten) die begin samenklitten. In de handel vind je ontvettingsmiddelen en bijtende chemische vloeistoffen. Maar deze producten lossen soms ook een deel van uw leidingen op. En lekken in uw leiding wilt u zeker niet hebben.

Schakel daarom Tom Legein in. Wij zijn professionele ontstoppers. Het is ons vak dag in dag uit en we zijn daarbovenop nog eens 24/7 bereikbaar. Wij zijn zelf van West-Vlaanderen en komen graag naar u in heel de provincie.

Camera inspectie / detectie

Leidingen bekijken door camera inspectie. Met de camera detecteer je dan waar het verstopt zit. Veel leidingen zitten onder de grond of in muren. Daarom moet de schade voor opsporing altijd tot een minimum worden herleid. Met een kleine camera gaan wij door uw leidingen tot de camera letterlijk niet meer verder kan. Hierdoor kan de oorzaak en de juiste plek worden bepaald van het leidingsprobleem. Camera’s worden tevens ingezet bij geurhinder om oorzaken te vinden of om oorzaken uit te sluiten.

Een camera inspectie kan ook handig zijn voor uw verzekeraar om bepaalde dingen te kunnen aantonen. Camera inspectie kan ook preventief gebeuren om de algemene toestand van uw leidingen in uw woning in kaart te brengen.

drainage

Vijver en zwembad ontstoppen

Het onderhoud van een zwembad of vijver kan een hele klus zijn. De leidingen zijn niet altijd gemakkelijk bereikbaar. Het wordt aangeraden om op vaste tijdstippen uw leidingen te laten nakijken. Dit zal schade voorkomen aan de zwembadinstallatie en filters, of het leven in uw vijver bevorderen. Het reinigen van de leidingen is heel belangrijk zodat het water zuiver blijft.

Tijdens de winter staat je zwembad leeg, zonder water. Onze firma kan het water wegpompen en uw zwembad reinigen op professionele wijze.

Riolering ontstoppen

Als de riolering aan uw huis verstopt is kan dit ernstige gevolgen hebben.

Doordat de riolering vastzit geraakt de afvoer niet meer weg.

Hierdoor stapelt zich dit op onder de woning met alle gevolgen van dien.

Op vrij korte tijd geraakt heel uw huis verstopt.

In dit geval verkeert u in een noodsituatie die geen dag kan wachten.

U heeft op dat moment onmiddellijk hulp nodig.

Wij staan 24/7 voor u paraat en dat het hele jaar door.

U betaalt bij ons een correcte prijs voor het gedane werk.

Herstellen kapotte leidingen

Soms is er een leiding stuk. Dit kan verschillende oorzaken hebben; gewoon versleten door ouderdom of door teveel gebruik van bijtende producten; u heeft per abuis in de waterleiding geboord; uw buitenleiding is gesprongen door de vrieskou en u heeft vorstschade.

Heeft u een zichtbare lek die u niet kan stoppen, draai dan de hoofdkraan van het water dicht om meer schade te voorkomen. En contacteer ons dan meteen. Wij komen snel ter plaatse om uw kapotte leiding te herstellen of te vervangen. Is de leiding echter stuk in het gedeelte van de officiële leiding, dan moet u de watermaatschappij contacteren.

Een waterleiding die springt kan ook komen door corrosie of kalk en slijtage. Water en vocht in uw muren zijn zeer slecht voor uw woning. Onmiddellijk het probleem laten oplossen is de beste keuze. Laat dit door een vakman als Tom Legein repareren.

Ontkalken van leidingen

Kalk zit in ons land in alle water. Bij veel kalk spreken we over “hard” water. Veel kalkafzetting in uw buizen leidt tot vernauwingen en uiteindelijk tot verstopping. Met gespecialiseerd materiaal kunnen wij deze ontkalken. Men staat daar bijna nooit bij stil maar het water stroomt altijd in 1 richting door uw leidingen, waardoor er kalklagen worden opgebouwd. Door nu de stroomrichting van het water te veranderen kan je de kalklagen terug gaan afbreken. Hier komt ook een zeer grondige reiniging aan te pas met bepaalde leidingsvriendelijke producten. Maar ontkalken betekent een zeer serieuze spoeling in alle richtingen.

24 / 7

tot uw dienst

Sanitaire herstellingen

Met kleine sanitaire herstellingen bedoelen wij alles wat met leidingen te maken heeft. Zo plaatsen en vervangen wij alle leidingen, afgoten en afvoeren. En dit zowel binnen als buiten uw woning.

Dit houdt in een volledige montage en het volledig testen van de nieuwe leiding. Zaken als een toilet vervangen of een douchecabine installeren doen we niet.

Reinigen regenwaterputten

Regenwaterputten zijn erg ecologisch, je kan ook veel meer doen met water uit je regenwaterput dan er enkel je tuin mee besproeien. Des te belangrijker wordt het onderhoud van je regenwaterput. Bij vervuiling moet dan ook zo snel mogelijk actie ondernomen worden. Wij hebben veel ervaring met regenwaterputten.

Ontstoppingsdienst 24uur Legein kan je hierbij helpen.

Loodgieterij

Wij zijn gespecialiseerd in alles wat met leidingen en afvoer te maken heeft. Zo is een lekkende waterleiding een voorbeeld van wat wij kleine loodgieterij noemen. De reden van het lek kan een verstopping zijn maar ook gewoon slijtage of een barst van de waterleiding. Een barst of een breuk komt voor bij hevige vorst.

Kortom alles wat met leidingen en afvoeren te maken heeft.  Het vervangen, herstellen, testen, reinigen, ontkalken, nieuwe verbindingen maken, vuil eruit halen, leidingen nazicht met camera en nog vele andere zaken.

Onze diensten bestaan uit het ontstoppen van alle type leidingen, afvoeren en buizen. En dit zowel voor binnen als buiten de woning.